Ot planovoj ekonomiki k rynočnoj: tempy i stadii preobrazovanija. - Dabrowski, Marek
Cesty východoeurópskych krajín k ekonomickej transformácii a možné formy premien. Podstata ekonomických reforiem: makroekonomická stabilizácia, liberalizácia cien, znižovanie dotácií, problémy inflácie. Liberalizácia a inštitucionálne reformy. Cesty privatizácie v jednotlivých krajinách. Problém historického precedensu. Dôslednosť realizácie reforiem.