Pohled Světové banky. Hodnocení ekonomické transformace ve Střední Evropě. - Zahradník, Petr
Svetová banka vo svojom hodnotení vychádza z ukazovateľa hrubého domáceho produktu, jeho reálneho poklesu a dôsledku pre štruktúrnu stabilitu. Na prvé miesto stavia príčiny prudkého pádu ekonomických výstupov, jeho súvislosti so štruktúrnymi a externými šokmi. Vymedzenie hlavných príčin vykázaného poklesu. Návrhy na posilnenie štruktúrnej stability.