Počemu ekonomičeskaja reforma poterpela krach v Vostočnoj Jevrope i Rossii, a v Kitaje uvenčalas' uspechom? - Ross, J.
Porovnanie ekonomického vývoja Číny a východoeurópskych krajín. Relatívny význam vnútorného a medzinárodného trhu. Dynamika úverového systému. Vzťahy medzi monopolizovaným a nemonopolizovaným sektorom. Nízky rozvoj spotreby v Rusku. Štruktúra zamestnanosti a štruktúra priemyslu. Kombinácia rýchlo rastúceho dopytu a lacných úverov v čínskej reforme. Rast individuálnej spotreby ako základ rastu dopytu v Číne. Posun v prospech nemonopolizovaného sektoru.