Privatizacija v Rossii: pervyje šagi. - Šljajfer, A.
Prvé kroky privatizácie v Rusku v oblasti oddeľovania podnikov od vlády a vo finančnom stimulovaní akcionárov. Prechod štátnych podnikov na akciové spoločnosti ako prvý krok privatizácie. Objem akcií štátnych podnikov ponúknutých pracujúcim. Aukcie, konkurzy a iné formy privatizácie miestnou správou. Vzťah existujúceho manažmentu k privatizácii nimi riadených podnikov.