Privatizálási stratégiák makroökonómiája. - Simon, A.
Definícia privatizácie v podmienkach maďarského hospodárstva. Možnosti investovania a prevodu majetku zo štátneho sektoru k jednotlivcovi. Rozdávanie majetku štátu zadarmo, alebo za symbolickú cenu. Štátny rozpočet a privatizácia. Druhý systém privatizácie predpokladá vytvorenie nových súkromných podnikov a inštitúcií, ktoré budú prosperovať a prinesú zisk do štátneho rozpočtu.