Identification of key attributes, gap analysis and simulation techniques in forecasting market potential of ethical pharmaceutical products. - Kontzalis, P.
Model na predpoveď potenciálneho podielu na trhu farmaceutických výrobkov pre nový produkt firmy Sandoz. Model zohľadňuje rozhodovací proces zákazníkov (lekárov), ich postoje/potreby a klinický profil výrobku. Predpovedá sa celkový podiel výrobku na hlavných trhoch a jeho dopad na podiel konkurenčných výrobkov. Model je použiteľný aj na predpoveď trhového potenciálu iných priemyselných výrobkov - automobilov, cigariet a spotrebného tovaru.