Verejný sektor v ekonomike. - Nemec, J.
Rozsah a štruktúra verejného sektora vo vyspelých ekonomikách. Príčiny existencie verejného sektora v trhových ekonomikách. Jeho odvodenie od tzv. "zlyhania trhu" - "market failure". Analýza činiteľov, ktoré vylučujú voľnú trhovú reguláciu vo všetkých oblastiach trhovej ekonomiky.