Asset price variability in a rational expectations equilibrium. - Black, J.M
Výskum cenovej variability aktív v kontexte rovnováhy racionálnych očakávaní obchodníkov. Vymedzenie podmienok, za ktorých rast počtu informovaných obchodníkov môže zvýšiť cenovú variabilitu aktív. Vzťahy medzi percentom informovaných obchodníkov na trhu a cenovou variabilitou. Problematika dôležitosti informácií.