második gazdaság ma - az átalakulás kérdöjelei. - Gábor, R.I
Pozostatky plánovaného hospodárstva a štátneho riadenia - druhá ekonomika, čierne príjmy a práce. Ich likvidácia je možná len cez liberalizáciu súkromného sektoru. Masová nezamestnanosť v Maďarsku bude mať za dôsledok ďalšie daňové úniky cez čierne práce pre súkromný sektor. Nevyhnutnosť podchytenia tohto javu štátnym aparátom - daňovými úradmi a finančnou kontrolou.