Külsö adósságfelhalmozás és az adósságkezelés makroökonomiai problémái Magyarországon. - Oblath, G.
Prvý zo štyroch článkov autora na tému zadlženia maďarského hospodárstva. V dôsledku úpadku maďarského hospodárstva podstatný nárast dlhov v zahraničí za posledné tri roky. V r. 1991 predstavoval btto dlh 22,7 mld dolárov, ntto 14,7 mld dolárov. Vývoj medzi r. 1970-1990. Rozloženie zadlženia podľa rezortov. Transfer energetických zdrojov a ich využitie pre splácanie úverov. Krátko- a dlhodobé úvery, finančné, obchodné a iné dlhy.