<La> CE y el financiamiento en América Latina: el papel de los bancos de desarrollo.
Dôsledky rozvoja európskej integrácie v procese financovania ekonomického rozvoja LA. Mechanizmus širšej regionálnej spolupráce v oblasti obchodu, investícií a financií. Analýza zahraničnoobchodných vzťahov ES s LA a dôsledky unifikácie ES. Finančné a kapitálové toky. Interregionálna spolupráca a financovanie rozvoja.