European monetary union or hard EMS? - Currie, D.
Kontroverzie okolo Delorsovej správy a prístupy k riešeniu problematiky Európskej menovej únie (EMU). Otázka voľby medzi Európskou ústrednou bankou s plnou menovou úniou a zosilneným (alebo tvrdým) Európskym menovým systémom (EMS) s väzbou na pevné výmenné kurzy k nemeckej marke.