Evolution of IMF-created instrument is linked to role as principal reserve asset
SDR (Special Drawing Rights - osobitné čerpacie oprávnenia) sú medzi národným rezervným aktívom zriadeným MMF a určeným na alokáciu členom ako doplnok k jestvujúcim rezervným aktívam. Rozsah doterajších alokácií SDR. Držba a uplatnenie SDR. Držba a uplatnenie SDR členskými krajinami. Postup na výpočet úroku zo SDR, s jeho doterajšími revíziami. Možnosti použitia SDR pre rôzne druhy operácií. Spôsob stanovenia hodnoty SDR, väzba na meny členských krajín.