Financial support for member countries complements economic policy changes.
Výklad podmienky MMF na poskytovanie finančnej pomoci vyžadujúcej dodržanie určitej hospodárskej politiky v krajine vo väzbe na hospodársku bilanciu. Výklad smerníc z roku 1979 upravujúcich aplikáciu tejto podmienky. Priebeh sledovania a uplatňovania podmienky v praxi. Zhodnotenie alternatívnych smerov reforiem hospodárskej politiky z hľadiska pôsobenia podmienky.