Global interdependence offers both challenges and opportunities. - Camdessus, M.
Text úvodného prejavu M. Camdessusa, riaditeľa MMF, na plenárnom zasadnutí vo Washingtone 22.9.1992. Vytyčuje tri hlavné oblasti vyžadujúce zintenzívnenie prístupov a pomoci zo strany Fondu v priemyslovo vyvinutých krajinách, rozvojových krajinách a v krajinách prechádzajúcich z centrálneho plánovania na trhovú ekonomiku. Rozbor súčasného stavu v uvedených skupinách krajín a cesty riešenia ich problémov za účasti Fondu.