Members'quotas guide their access to IMF resources.
Princíp skladby a fungovania kvóty určenej jednotlivým členom MMF, ktorá stanoví počet volebných hlasov, výšku príspevku do MMF a rozsah alokácie zdrojov, ktoré si môže členská krajina nárokovať. Vývoj koncepcie kvóty od Bretton Woods po súčasnosť. Postup výpočtu kvóty pre nových členov MMF. Doterajšie revízie kvót pre jednotlivé krajiny. Možnosti členov reagovať na Tretí dodatok Článkov Dohody vstupujúci do platnosti k 30.11.1992.