Sound policies backed by good investments can transform societes. - Preston, L.
Výňatky z úvodného prejavu prezidenta Svetovej banky L. Prestona, predneseného na plenárnom zasadnutí vo Washingtone 22.9.1992. Hlavné ciele na zastavenie recesie svetového hospodárstva a boja proti chudobe. Väzby hospodárskeho rastu a zlepšovania životného prostredia. Výsledky premien spoločnosti v jednotlivých krajinách východnej Európy a stávajúce úlohy s uplatnením zdrojov Svetovej banky.