Otázky kursového režimu po rozdělení ČSFR. - Dědek, Oldřich
Zložitosť formovania menových vzťahov medzi Českou a Slovenskou republikou. Od prijatého riešenia sa očakáva, že bude trhovo konformné, že nespomalí transformačný proces a že bude minimalizovať krátkodobé negatívne dopady rozdelenia monetárnej integrovanej ekonomiky. Rozbor vlastností rôznych krízových mechanizmov: brettonvoodskeho systému fixných kurzov, režimu pružných menových kurzov a problémov režimu nečistého plávania. Prednosti vhodne koncipovanej clearingovej únie.