Globalisierung als Standortarbitrage. Zur Standortqualität von Industrieländern. - Albach, Horst
Využitie metódy strategického plánovania a regionálnej analýzy (Stift-Analyse). Faktory kvality priestoru pre umiestenie investícií. Portfolio rizikových výnosov, bariér vstupu a výstupu. Portfolio ekonomickej atraktivity: celkové ekonomické indikátory, analýza podielu na trhu, dopyt, ľudské zdroje, dane. Administratívna atraktívnosť: konsenzus v spoločnosti, sociálna klíma, ekologické zákony, miestna správa. Opatrenia na zlepšenie atraktivity pre zahraničných investorov.