Vybrané problémy strategie trvale udržitelného rozvoje pro ČSFR. - Zeman, J.
Odvrátenie nastupujúcej celoplanetárnej ekologickej katastrofy vyžaduje presadiť trvalo udržateľný rozvoj na Zemi. I čs. štátna ekologická politika musí sledovať súčasne odvrátenie ekologickej katastrofy ČSFR z domácich zdrojov, postupný prechod k stratégii trvale udržateľného rozvoja ČSFR a presadzovať globálnu stratégiu ľudstva. Charakteristika riadenia ochrany životného prostredia v ČSFR a predpokladov trvalo udržateľného rozvoja.