Mathematical model of farm optimization. - Foltýn, Ivan
Matematický model hospodárenia poľnohospodárskej farmy s rastlinnou a živočíšnou výrobou so zameraním na ekonomiku malých fariem. Predpoklady riešenia. Využitie lineárneho programovania s dynamickou štruktúrou a blokmi rastlinnej výroby, chovu dobytka, bilancie krmív a ekonomických ukazovateľov. Vymedzenie účelovej funkcie (ceny produktov, náklady na plodiny a zvieratá, penalizácia za bilanciu krmív).