Empowerment as a growth strategy. - Belasco, J.A
Správa o postupe firmy na realizáciu jej rozhodnutia o vstupe na medzinárodný trh, za použitia zmocnenia ako strategického nástroja v boji s konkurenciou. Predpokladá zmenu v roliach vedúcich pracovníkov pri uplatnení zmocnenia v expanznej stratégii. Organizačné a systémové zmeny na posilnenie zmocnenia. Originálna stratégia joint venture pre vstup na nové trhy.