Aquisition und Desinvestition als Mittel der Strukturanpassung bei Hoechst. - Dormann, J.
Význam akvizičnej a dezinvestičnej činnosti (odpredaj, utlmovanie aktivít) v celkovej stratégii koncernu Hoechst ako globálneho podniku. Obrat Heochst-u v rôznych častiach sveta. Kritériá a príklady na kľúčové a menej významné obchody. Príklad akvizície Celanese Corporation Hoechstom. Ciele zmluvy Celanese-Hoechst a rozdiely v ich systéme manažmentu. Vývoj obratu a ziskov v Hoechst-Celanese Corporation.