Znovu o benchmarkingu. 2.
Formálna definícia benchmarkingu: nepretržité sledovanie a meranie výrobkov, služieb, spôsobov ich produkcie voči najnáročnejšej, najtvrdšej konkurencii. Podnik, ktorý sa porovnáva s najlepšími, nemusí mať sám schopnosť ocitnúť sa medzi nimi. Ale príklady tých, ktorí sú vpredu ťahajú a uľahčujú pokrok každého podniku. Poučenia a rady z americkej praxe (XEROX versus CANON). Konkurencieschopnosť ako východisko podnikovej stratégie.