közlekedés áruszállítási teljesítményeinek vizsgálata, az áruszállítási rendszerek fejlesztésének várható irányai. - Prezenszki, J.
Vznik trhových podmienok v preprave tovarov v Maďarsku. Zmena štruktúry prepravovaných tovarov. Podiel a perspektívy železničnej, riečnej, cestovnej, leteckej a potrubnej prepravy. Adaptácia maďarského prepravného systému na podmienky európskej dopravnej infraštruktúry. Rozvoj kontajnerovej prepravy. Logistické služby.