Sytuacja finansowa przedsiebiorstw po I pólroczu 1992 r. - Markowski, K.
V prvom polroku 1992 nastalo v poľských podnikoch ďalšie zhoršenie finančných výsledkov, o čom svedčí vývoj ukazovateľa rentability a zisku. Dá sa hovoriť o nadmernom fiškalizme. Vzrástol aj počet podnikov neschopných úveru. Analýza finančnej kondície podnikov a zhoršenie ich finančnej situácie. Vybrané ekonomické ukazovatele priemyselných podnikov.