Collective action and rational choice: place, community and the limits to individual selfinterest. - Miller, B.
Problematika vzťahu teórie racionálneho výberu ku kolektívnym akciám. "Slabé" a "silné" metódy racionálneho výberu. Olsonova analýza kolektívnych akcií v pomere k meradlu malých skupín. Komunikatívna racionalita. Konštrukcia kolektívnej identity. Kapitálová hypermobilita a politická ekonómia konštrukcie kolektívnej mobility.