Is there a place for the rational actor? A geographical critique of the rational choice paradigm. - Barnes, T.J
Rastúca prevaha behaviorálnych modelov v ekonomickej geografii v dôsledku postulátu racionálneho činiteľa. Teória a model racionálneho výberu. Racionálny výber a sociálny blahobyt. Hegemónia racionálneho správania a jej problematika.