K řešení jednoho typu hromadného sdělování. - Švagr, A.
Informačné pole, vzťah informácie a komunikácie. Komunikačná rezistencia. Štruktúra a množstvo produktu v periodickej tlači. Stanovenie nákladu a odhad drobného predaja. Cena produktu v periodickej tlači. Vzťah ceny, predplatného a drobného predaja. Monopolná cena a cena hraničných nákladov. Infraštruktúra periodickej tlače.