Cena pana Alfréda Nobela.
Prvá Nobelova cena za ekonómiu bola udelená v r. 1969 Nórovi Ragnarovi Frischovi, profesorovi univerzity v Oslo, a Holanďanovi Janovi Tinbergenovi, profesorovi The Netherlands Schooll of Economics. Cena bola udelená "za rozvoj a aplikáciu dynamických modelov pri analýze ekonomických procesov" v oblasti makroekonometrie.