Demograficzne warunkowania sredniookresowego rozwoju Polski. - Czyzowska, Z.
Referát na vedeckej konferencii vo Varšave v r. 1992. Značný pokles prírastku obyvateľstva po desaťročiach jeho dynamického rastu. Prirodzený pohyb obyvateľstva podľa pesimistickej a optimistickej prognózy. Počet mladej populácie podľa veku. Prírastok obyvateľov a počet práceschopných osôb. Celospoločenské populačné problémy. Sociálna štruktúra obyvateľstva. Demografická situácia na začiatku 90. rokov.