Ješče raz o teorii sobstvennosti v kontekste stanovlenija rynočnoj ekonomiki. - Syčev, N.
Zmeny vo vlastníctve sa vždy týkali základných životných záujmov ľudí. Uskutočňovali sa buď evolučnou alebo revolučnou cestou. Revolučná cesta buď upevňuje inú formu vlastníctva, alebo ho odmieta. Analýza chýb, ktorých sa spoločnosť dopustila pri nastoľovaní socialistického vlastníctva, ktoré viedli k násilnej, urýchlenej socializácii všetkých sfér. Náčrt cesty prechodu k súčasnej "civilizovanej", t.j. regulovanej a sociálno orientovanej trhovej ekonomike.