Pourquoi la prévision modélisée décoit-elle? - Levy-Garboua, V.
Ťažkosti spojené s vypracovaním a komercionalizáciou ekonomickej predpovede. Vzrast variabilnosti veľkých ekonomík. Podmienky nezávislosti jednotlivých ekonomík. Analýza problematiky od r. 1960 na príklade Francúzska, USA a Veľkej Británie porovnávajúc ukazovatele ako sú ceny, úrokové sadzby, obchod a zamestnanosť. Miera účinnosti ekonomických predpovedí vo vzťahu k potrebám.