Dimenze návrhu a řízení rozsáhlých informačních systémů. - Voříšek, J.
Informačná stratégia a dôsledky jej neujasnenosti (nepodporuje záujmy podniku, jeho ciele, je nekompatibilná s organizačnou štruktúrou a i.). Vzťah globálnej a informačnej stratégie podniku. Prístupy k riešeniu informačného systému - užívateľské a riešiteľské pohľady. Obsahové a metodologicko-organizačné dimenzie informačných systémov. Participácia a zodpovednosť za riešenie IS. Obsah a tvorba informačnej stratégie.