Národní účetníctví a makroekonomické analýzy. - Vavrejnová, Marie
Systém národného účtovníctva (SNÚ) je základným podkladom pre makroekonomické analýzy, predikcie a medzinárodné porovnávanie vo viac ako 100 krajinách sveta a jedným z podkladov pre činnosť IMF, Svetovej banky, OECD. História, súčasnosť a budúcnosť SNÚ. Náplň SNÚ a jeho úloha z pohľadu makroekonomických analýz. Prístupy k analýze aktuálnych makroekonomických súvislostí.