Ako chápať makroekonomické veličiny? - Husár, Jaroslav
Definícia základnej makroekonomickej veličiny - hrubého národného produktu (HNP). Vecný obsah pojmu. Spôsoby vyčíslenia HNP. Grafický model tokov týkajúcich sa výroby, spotreby, akumulácie a styku so zahraničím daného ekonomického systému. Kvantifikácia makroekonomických veličín na báze systému národných účtov.