<La> participation directe: pratiques et interprétations. - Gautrat, J.
O funkcii účastníckeho manažmentu v podniku. Vývoj jeho praxe. Sociologická interpretácia. Všeobecný model fungovania priemyselného podniku. Vývoj sociológie práce vo Francúzsku. Poznanie aktérov pracovnej praxe. Ťažkosti hodnotenia priamej účasti. Obmedzenia účasti aktérov. Príloha: princípy účasti partnerov. (Travail 1991-1992, č. 24.).