Konzumy na cestě do tržní ekonomiky. - Hejkal, J.
Spotrebné družstvá, jestvujúce v dobe socialistickej distribúcie, sa museli ako celé družstevné hnutie, pretransformovať do svojej pôvodnej podoby. 73 konzumných družstiev ČR prešlo právnou transformáciou. Ekonomická transformácia, ktorá im umožní obstáť v trhovej konkurencii, je ešte pred nimi. Hlavné úlohy, ktoré musia riešiť.