Nužna smena prioritetov nalogovoj politiki. - Fedorova, I.
Dane sú jedným z najúčinnejších nástrojov regulovania ekonomických procesov. Vplývajú na správanie ekonomických subjektov, na investičnú aktivitu. V RF by mali viesť k upevňovaniu trhových síl, k prekonávaniu poklesu výroby, k stabilizácii ekonomiky a k štruktúrnym zmenám. Náčrt princípov tvorby daňovej politiky. Zmeny, ku ktorým musí v daňovej sústave v najbližšom období dôjsť. Globálna liberalizácia a zmena priorít.