Alokacja kapitalu poprzez sektor bankowy. Uwarunkowania systemowe i instytucjonalne. - Klimiuk, Z.
Podľa autora je problém globálnej efektívnosti prostriedkov rozložených v bankách a pochádzajúcich z úspor osobitne dôležitý v čase nedostatku finančného kapitálu. Systémová podmienenosť a jej príčiny v poľskom hospodárstve. Rozloženie prostriedkov cez banky. Návrhy na nové riešenia. Aktivity na odvrátenie nepriaznivých trendov. Úloha štátu. Platobné prekážky a ich príčiny a dôsledky. Riešenia.