Problemy regulirovanija denežnoj massy. Na primere Germanii. - Krylov, V.
Narušenie peňažného obehu, vysoké tempá inflácie podrývajú trhové mechanizmy, vedú k destabilizácii ekonomiky. Podľa populárnej teórie monetarizmu kľúčovým momentom pri zabezpečovaní ekonomickej stability a v boji proti inflácii je kontrola centrálnej banky nad obehom masy peňazí. Západné centrálne banky zavádzajú cieľové nástroje pre reguláciu peňažnej masy tzv. targetizáciu (target-cieľ). Skúmanie peňažnej politiky nemeckej Bundesbanky.