Taux d'intérets réels élevés et financement de l'économie. - Artus, P.
Analýza príčin rastu reálnych úrokových sadzieb v 80. rokoch. Reštriktívna finančná politika v Európe. Spôsob fungovania medzinárodného menového systému. Špecifiká Európskeho menového systému. Príčiny a dôsledky inflácie. Antiinflačná politika. Rozbor ekonomickej závislosti medzi spotrebou, vkladmi a úvermi.