Teoreticky nad vecou, prakticky pod vládou. Centrum strategických štúdií SR v zábehu. - Repková, T.
Vznik Centra strategických štúdii SR uznesením vlády z 27.10.1992 (rozpočtová organizácia financovaná z rozpočtu Úradu vlády SR, v budúcnosti má byť príspevkovou organizáciou). Hlavné činnosti: makroekonomické analýzy a prognózy, zahranično-ekonomické vzťahy, menovo-finančné a úverové vzťahy, geo-politika, ekológia, sociológia. Spolupráca s domácimi a zahraničnými partnermi, siete informácii.