Turquie: un pôle de développement dans une region troublée.
Turecko v 80. rokoch, keď sa vývoz a cestovný ruch stali hybnou silou hospodárskeho rastu. Zahraničný obchod v r. 1991. Nevyhnutné štruktúrne reformy. Inflácia latinsko-amerického typu. Prechod k opatreniam - daňová reforma a ovládanie inflácie. Tromfy hospodárskeho rastu. Zahraničný dlh. Deficit v platobnej bilancii. Potreba zahraničných investícií. (Conjoncture-Paribas, máj 1992.).