Bariéry procesu transformace. - Žák, Milan
Postup procesu transformácie naráža v súčasnosti na určité bariéry, ktoré celý proces spomaľujú alebo v čiastkových súvislostiach maria. Výklad odstrániteľných relatívnych bariér, ktoré možno z hľadiska času rozdeliť na bariéry historické a bariéry novovznikajúce. Medzi historické bariéry možno zaradiť bariéru dedičstva, nedorozumenia a bariéru zotrvačnosti. Z novovzniknutých bariér sa skúma bariéra technická a bariéra byrokratizácie.