Gosudarstvennaja podderžka konversionnych processov v SŠA. - Tolkačev, S.
V USA vzniká nevyhnutnosť zníženia vojenského rozpočtu a štátnych vojenských zákazok. Vojensko-priemyselný komplex predstavuje vedúci sektor americkej ekonomiky. V tomto sektore pracuje veľký počet vedcov, inžinierov a technikov a množstvo výskumných laboratórií. Znižovanie vojenských výdavkov znižuje zamestnanosť nielen vo vojenských odvetviach, ale aj v nadväzujúcich službách, vedie k poklesu výroby. Názory na konverziu a cesty riešenia konverzie v USA.