Inštitucionálno-vlastnícke vzťahy podnikov v štátnom sektore a ich zmeny v Slovenskej republike. - Schmögnerová, Brigita
Výhody a nevýhody rýchlej a postupnej privatizácie. Príprava a realizácia kupónovej privatizácie. Príčiny pretrvávajúceho inštitucionálneho provizória štátnych podnikov. Privatizačné metódy: priamy predaj vopred určenému vlastníkovi, verejná dražba a verejná súťaž.