Maďarská privatizace: klikatá cesta. - Urban, Luděk
Vymedzenie špecifických čęt maďarskej cesty k privatizácii. Problémy hľadania úspešnej cesty. Určenie aktív privatizácie: vyriešenie kompenzácie a úspešné priťahovanie zahraničného kapitálu. Slabšie miesta privatizácie: pomalý postup privatizácie veľkých podnikov a malá účasť domácich subjektov na privatizačných zmenách. Prehodnotenie doterajšej stratégie privatizácie. Zmenený postoj k zahraničným firmám, ktoré si vyberajú len "hrozienka" a podporovanie domácich vlastníkov a účasti zamestnancov na privatizácii.