Transitional economies. - Nikolajew, V.
Vznik a riešenie obsahu novej problematiky "prechodových ekonomík" - transformácie ekonomík východnej Európy na trhový systém. Fázy prechodu. Posun k sociálno orientovanej trhovej ekonomike s dôrazom na ochranu životného prostredia. Koordinovaná a strategicky cielená pomoc zo západu - nová verzia Marshallovho plánu.