Verejný sektor a formovanie ľudského kapitálu. - Jakúbek, Ivan
Miesto verejného sektora v rozvojových procesoch. Protirečivosť teoretických diskusií o optimálnom rozsahu verejného sektora a verejných výdavkov ovplyvňujúcich rozvoj ľudského kapitálu. Identifikácia podmienok pre optimálnu alokáciu zdrojov prostredníctvom ekonomického výkladu Paretovej teórie. Faktory pôsobiace na vývoj rastu verejných výdavkov a vedúce k rastu verejného sektora v západnej Európe.